Maulwurf (mol) deel 2

Een week lang lukte het niet om een Maulwurf te vangen. Ik ben dus naar Dörpen gereden om nog twee Klammern te halen. In de winkel werd me direct verteld dat de Maulwurf een beschütztes Tier is en dat ik het niet mag doden. Vervolgens werden mij enige gevaarlijke Klammern getoond. Ik vroeg nog wat ik moest doen als ik echt een mol ving, moest ik daar dan mee naar de dierenarts? Daar kreeg ik geen antwoord op. Wel een tip: Laat de klemmen eerst een paar dagen ‘verwettern’, leg ze in het zand of de smurrie, zodat de nieuwe lucht er afgaat. Ook je handschoenen die je aanhebt bij plaatsen: goed met smurrie vermengen.

Blijkbaar waren mijn oude Klammern goed ‘Verwettert’, want ze waren allebei gesprongen: een mol!
Het diertje had geen enkele schade, hij zat alleen beklemd met zijn huid, een grote knijpblaar wordt dat. Ik heb hem in een emmer gelegd, ben naar een bossig gebied gereden en heb hem losgelaten. Je hebt geen idee hoe snel die beestjes de grond in verdwijnen. Binnen een paar seconden was er alleen nog maar een gat zichtbaar en was de mol weg. Zie de foto’s hieronder:

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.